Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Een bookmaker verslaan, is dat een mythe?

Opinie
16 juli 2020
0

Wie wil nou niet wat extra geld verdienen door wedden op sporten, heerlijk vanuit je huis, zittend op de bank met een mobieltje in je hand? Maar hoe realistisch is het eigenlijk om structureel te winnen van een bookmaker en de bookmaker te verslaan?

Wat is machine learning?

Het is belangrijk om te realiseren dat bookmakers veel meer data en expertise hebben wat betreft weddenschappen op specifieke wedstrijden en spelers dan de gemiddelde wedders. Op basis van ervaring en historische data, weten zij waar mensen op zullen gaan wedden en kunnen zij al vanaf het begin hele goede - sharp - odds aanbieden, welke heel dichtbij het uiteindelijke resultaat zullen zitten. 

Hiernaast doen bookmakers ook aan machine learning. Doordat ze jarenlang data hebben verzameld, kunnen ze de computer voorspellingen laten doen van toekomstige weddenschappen. Deze voorspellingen en hierdoor dus ook de odds van de bookmakers, zullen steeds beter worden naarmate de computer meer live data krijgt. 

Wedders bepalen odds

Wanneer er flink wordt gewed, worden de odds grotendeels bepaald door de mensen die wedden. Bookmakers weten precies wie van hun klanten vaak winnen en welke klanten echt verstand hebben van het wedden op een bepaalde sport. Aan de hand van deze ‘sharp’ wedders, passen ze zo snel mogelijk hun odds aan. Hiernaast kijken ze ook nog naar andere bookmakers, om hun odds zo scherp mogelijk neer te zetten en zo veel mogelijk winst te maken. Dit maakt het erg lastig om geld in te zetten op het juiste moment, precies wanneer de odds op hun best zijn. 

Naast de ‘vig’ - de winst -, hebben bookmakers de optie om ‘sharp’ wedders of mensen die ‘arbitrage’ wedden te bannen of hun limits te verlagen. Ook bieden ze verschillende soorten wed types aan zoals parlays, wat misschien wel meer winst kan opleveren voor hun klanten, maar de kans op verliezen veel groter maakt. Dit zorgt er voor dat de bookmakers over het algemeen vaker winnen dan verliezen. 

Wat heb je nodig om de bookmaker te verslaan?

Het is dus zeker mogelijk om een bookmaker te verslaan, maar houdt er rekening mee dat de kans wel klein is. Bookmakers zullen het hun klanten zo moeilijk mogelijk maken en ervoor zorgen dat de winst altijd zo laag mogelijk is, dus je hebt veel expertise en geduld nodig. Zorg er dus zeker voor dat je jezelf niet rijk rekent met het wedden op sporten.

Foto: Pro Shots