Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Wie gaat de Amerikaanse presidentsverkiezingen winnen?

Opinie
28 oktober 2020
0

Verkiezingen lijken natuurlijk ideaal om op te wedden. Het ene team staat tegenover het andere en iedereen lijkt een mening te hebben over wat er zou kunnen en moeten gebeuren. 

De meest voor de hand liggende verkiezing op dit moment is de Amerikaanse presidentsverkiezing. In 2016 is het vertrouwen in de stemmingsindustrie heel erg geschaad en de voorspellingen van de verkiezingen dit jaar zijn nog steeds niet heel duidelijk als we naar de peilingen kijken. 

Ironisch genoeg is het enige land waar het nog niet legaal is om te wedden op de Amerikaanse verkiezingen de Verenigde Staten. Desalniettemin worden deskundigen op het gebied van wedden steeds uitgesprokener over de vraag waarom voorspellingen van deze deskundigen betere indicatoren zijn voor de uiteindelijke uitslag, dan de peilingen. 

De Nieuw-Zeelandse politieke site PredictIt is de marktleider geworden op het gebied van politieke weddenschappen. Ze moeten aan strenge eisen voldoen en zijn een soort van ‘trader’; de weddenschappen op de site worden gezien als aandelen. Er mogen maximaal 5000 gebruikers wedden op een bepaalde gebeurtenis en gebruikers mogen een maximum bedrag van $850 inzetten. 

PredictIt functioneert tevens als een crowd-funding platform en laat zien waarom de activiteit op het platform nauwkeuriger is dan de peilingen. Gebruikers van het platform worden minder beïnvloed door het nieuws en hebben minder de neiging om de opinie van de meerderheid (wisdom of the crowd) te volgen. 

De grote vraag is dus, welk aandeel is het meeste waard bij PredictIt en wie gaat er winnen? Als we naar deze aandelen kijken heeft Biden een 70% kans om te winnen en Trump 30%. Houd PredictIt dus in de gaten en laat de peilingen links liggen, om te zien wie de grote winnaar wordt!