Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Blessures in aanloop naar het WK voetbal in Qatar

Blessures in aanloop naar het WK voetbal in Qatar

WK 2022
9 november 2022
3

Deze spelers missen het WK Qatar

Met nog maar 10 dagen te gaan is het aftellen nu echt begonnen! Qatar opent op 20 november om 17:00 het WK tegen Ecuador. Een dag later speelt het Nederlands elftal tegen Senegal. Bij Senegal lijkt Sadio Mané het WK aan zich voorbij te moeten laten gaan. De wereldster raakte in de wedstrijd Bayern München - Werder Bremen geblesseerd en werd direct gewisseld.

Het is nog niet helemaal duidelijk hoe lang Mané daadwerkelijk uit de roulatie is, maar de wedstrijd tegen Oranje komt in ieder geval te vroeg. Niet alleen Mané kampt met een blessure. Wereldwijd zijn belangrijke spelers van verschillende landen niet zeker van een WK deelname. Deze (ster)spelers doen in ieder geval niet mee!

Georginio Wijnaldum

Om te beginnen in eigen land komen we uit bij Wijnaldum. De oud-aanvoerder van Oranje brak in augustus zijn scheenbeen op de training bij AS Roma. Hij is er in ieder geval niet bij.

Timo Werner

De Duitse topschutter Timo Werner is niet aanwezig op het WK vanwege een enkelblessure die hij opliep in de Champions League. Werner wordt pas begin 2023 terug op het veld verwacht na een scheur in zijn enkelband.

Marco Reus

Ook Marco Reus moet vlak voor het WK afhaken. De aanvoerder van Borussia Dortmund heeft tijdens de training van het veld moeten stappen vanwege ook een enkelblessure. Het is niet de eerste keer dat Reus een eindronde aan zich voorbij moet laten gaan. In 2014, 2016 kon hij er ook al niet bij zijn.

Kyle Walker

Kyle Walker is onlangs geopereerd aan zijn lies. De liesblessure liep de 32 jarige vleugelverdediger op in de Manchester derby. Of Walker het gehele WK moet miss is nog niet duidelijk. Hij mist in ieder geval behoorlijk wat wedstrijdritme om hele wedstrijden mee te gaan spelen.

Reece James

Voor Reece James is het WK definitief over en uit. De vleugelverdediger van Chelsea liep in het Champions League duel tegen AC Milan een gescheurde knieband op. Hij is tot 8 weken uitgeschakeld.

Ben Chilwell

De problemen voor de Engelse verdediging houden nog niet op, want ook Ben Chilwell ligt in de ziekenboeg. Hij kampt met een hamstringblessure en zal het WK net als James aan zich voorbij moeten laten gaan.

Paul Pogba

De Franse selectie is gehavend op het middenveld. Paul Pogba kampt het hele seizoen al met een knieblessure. Sinds de overstap naar Juventus kwam hij maar 3 keer in actie. Het WK komt voor hem te vroeg.

N’Golo Kanté

Ook sterkhouder N’Golo Kanté zal niet aanwezig zijn op het mondiale eindtoernooi. De verdedigende middenvelder van Chelsea heeft een hamstringblessure en haalt net als Pogba het WK niet.

Raphaël Varane

Manchester United-speler Varana heeft in de kraker tegen Chelsea een spierblessure opgelopen. Varane zal hoogstwaarschijnlijk tijdens het WK weer beschikbaar zijn. De bondscoach heeft hem in ieder geval “gewoon” geselecteerd.

Diogo Jota

Ook de Liverpool-aanvaller Diogo Jota kampt met een spierblessure die hij opliep in de wedstrijd tegen Manchester City. Portugal mist hierdoor een belangrijke speler tijdens het WK.

Ricardo Pereira

De rechtsback van Leicester City kampt al langere tijd met een achillespeesblessure. Zijn naam is al langere tijd van de lijst gehaald omdat hij zonder twijfel het WK moet missen.

Gratis WK voorspellen

Romelu Lukaku

Of Romelu Lukaku het WK gaat halen is nog onzeker. De Belgische superspits is op de training van Internazionale geblesseerd geraakt aan zijn dijbeen. Mocht hij het WK halen dan is hij vanwege het gebrek aan wedstrijdritme waarschijnlijk geen basisspeler.

Paulo Dybala

Titelfavoriet Argentinië moet het doen zonder de creatieve middenvelder Paulo Dybala. De speler van AS Roma heeft te veel last van zijn bovenbeen. Na het nemen van een penalty schoot het erin bij Dybala. Mourinho gaf direct al aan hem dit jaar niet meer terug te verwachten.

Yvon Mvogo

Voormalig PSV-doelman Yvon Mvogo gaat het WK ook niet halen. De deurstopper van FC Lorient heeft last van een dijbeenblessure die hij heeft opgelopen tijdens het duel met PSG. Zijn afwezigheid is een groot gemis voor Zwitserland op het WK.

Jesús Corona

Het Mexicaanse elftal moet het doen zonder vleugelaanvaller Jesús Corona. De aanvaller brak in augustus zijn kuitbeen en scheurde van overmaat van ramp ook nog zijn enkelbanden op de training. De voormalig speler van FC Twente moet aan de zijlijn toekijken.

Alphonso Davies

De misschien wel snelste verdediger ter wereld kan zijn snelheid misschien niet laten zien op het WK in Qatar. De speler van Bayern München raakte begin november tegen Hertha BSC geblesseerd. Hij blijkt een scheurtje in zijn spier te hebben en moet misschien de eerste wedstrijden van Canada aan zich voorbij laten gaan. De medische staf van Bayern is er van overtuigd dat hij niet het gehele WK is uitgesloten.

Bron: FIFA