Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Omgaan met verliezen

Omgaan met verliezen

Verliezen hoort erbij. Het is het omgaan met verlies dat het verschil kan maken tussen winstgevend en verliesgevend wedden.
  • Inhoudsopgave

Verliezen is onlosmakelijk verbonden aan het leven. De zon kan nu eenmaal niet altijd schijnen. Iedereen heeft wel eens een blauwtje gelopen en iedereen heeft wel eens een tentamen of opdracht verknalt. In het wedwereldje is het helaas niet anders: we kunnen niet altijd winnen. Hoe we omgaan met die zure nederlaag in de laatste minuut van de blessuretijd bepaalt voor een groot gedeelte het verschil tussen een positieve en een negatieve ROI.

De ene keer verandert alles wat we aanraken in goud, terwijl het andere moment werkelijk niets onze kant op valt. Winnen kunnen we allemaal, maar kunnen verliezen is een kunst. Als een verliesgevende dag of week woede opwekt, wil dat waarschijnlijk zeggen dat het ons ontbreekt aan goed money management. We nemen dan teveel risico en hebben winst op de korte termijn nodig om onze bankroll aan te vullen. Zodra we in een negatieve streak terecht komen, zijn we gezien. Onze wedcarrière is niet als een Ferrari op Francorchamps, maar eerder een loodzware vrachtwagen die het basiskamp op de top van de Mount Everest moet gaan bevoorraden.

 

 

Winnen is soms verliezen

Klinkt als een vreemde bewering, niet? Winnen is niet altijd winnen, winnen is soms ook verliezen. Letterlijk. Dit is uit te leggen aan de hand van het volgende voorbeeld:

We draaien al een tijdje mee en hebben een ROI van 105%. Geen vuiltje aan de lucht, al bekruipt ons het gevoel dat we maar zelden winst maken. Zijn die vermoedens terecht? Stel dat we vier weddenschappen met een odd van 2.00 per dag plaatsen, dan is bij een ROI van 105% dit ons verwachte slagingspercentage:

Aantal winnende weddenschappen Aantal verliezende weddenschappen Verwachte slagingspercentage
4 0 9.15%
3 1 29.95%
2 2 36.75%
1 3 20.05%
0 4 4.10%

We maken dus 60% van de dagen geen winst! We verdienen immers alleen geld als we op een dag drie of vier winnende weddenschappen geplaatst hebben. En daarin schuilt nu juist het grote gevaar. Bij een 2-2, 1-3 of de zeldzame 0-4 is de kans groot dat we ons verlies goed willen maken met irrationele weddenschappen, die op de lange termijn ons positieve ROI de das om kunnen doen. Het is belangrijk om deze revanchegevoelens onder controle te houden.

 

 

Conclusie: Weinig winstgevende dagen? Niet erg!

Zelfs bij een ROI van 110% zijn slechts 47.52% van onze weddagen winstgevend. Vandaar de stelling dat winnen voelt als verliezen. We moeten daarom niet in paniek raken bij een mindere dag. Sterker nog, deze horen er bij en we krijgen nog voldoende mindere dagen voor onze kiezen. In plaats daarvan kunnen we er beter voor kiezen te vertrouwen op onze kwaliteiten, in plaats van ons blind te staren op de korte termijn. Verliezen is een kunst! Je leert er altijd van en uiteindelijk is leren op de lange termijn altijd belangrijker dan een paar keer winnen, denk daar maar eens over na.

Artikel door:
Avatar jeroenunibet81
Country flag jeroenunibet81

Jeroenunibet81 is een voetbalgek met een scherpe pen. Hij heeft jarenlange ervaring in het wedwereldje. Lees zijn artikelen en kom beslagen ten ijs!

Andere artikelen in deze categorie

Inhoudsopgave
Voorbeeld