Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Wedden op Booking points uitgelegd

Wedden op Booking points uitgelegd

Wedden op booking points is een interessante en misschien wel de beste manier om in te zetten op gele en rode kaarten. Helaas is het sinds oktober 2021 niet meer mogelijk om in Nederland op booking points in te zetten. Wat maakte dit type weddenschap zo leuk?
  • Inhoudsopgave

Met booking points weddenschappen ga je speculeren hoeveel kaarten er gepakt worden. Dit kan op verschillende niveaus. Bijvoorbeeld per speler, team of per helft. Meest voorkomend is inzetten hoeveel booking points over een gehele wedstrijd worden gescoord. 

Als een notoire kaartpakker speelt terwijl de scheids van dienst berucht staat om zijn vrijgevigheid, dan worden booking points erg interessant. Veel online wedders maakte gebruik van dit weddenschap type. Waarom is het door de Kansspelautoriteit verboden?

Booking points bleek te fraudegevoelig

De grootste reden dat booking point weddenschappen niet meer mogelijk zijn, is omdat ze te fraudegevoelig werden geacht. Matchfixing en sportweddenschappen maakt een opkomst in Nederland. Omgekochte spelers kunnen veel makkelijker een kaart pakken dan dat ze een doelpunt scoren. Tenzij ze Ibrahimovic heten.

Booking points verder uitgelegd

In het verleden werden weddenschappen op basis van hoeveelheid gele of rode kaarten aangeboden. Dat lijkt erg veel op over/under bets. Booking points gaat hierin verder, gele en rode kaarten zijn namelijk punten waard. Deze punten worden bij elkaar opgeteld en resulteren in een totaal aantal booking points. Dit klinkt ingewikkeld, maar is erg gemakkelijk te behappen.

Allereerst de waarde van een gele en rode kaart. Een gele kaart levert ons 10 punten op, waar een rode kaart goed voor 25 booking points is. Wanneer er drie gele kaarten en een rode prent uitgedeeld worden, komt het aantal booking points dus op 55 te staan.

Verwacht je dat een bepaalde wedstrijd zal uitmonden in een ordinaire schoppartij, met veel kaarten voor beide teams? Dan is een weddenschap op booking points misschien interessant. Hierin staat het aantal gele en rode kaarten in een wedstrijd centraal. Er zitten nog wel wat details aan een booking points weddenschap.

Maximale aantal booking points per speler: 35

Het maximale aantal punten dat een speler individueel kan pakken, is 35. Wanneer iemand dus een gele kaart te pakken heeft, staat hij op tien punten. Als hij vervolgens een tweede gele prent ontvangt zou dat een totaal van twintig booking point moeten opleveren, waar vervolgens 25 bijkomen voor de ontvangen rode kaart. De meeste bookmakers strepen echter de tweede gele kaart door, waardoor het totale aantal booking points op 35 komt.

Let wel, dit gaat om de meeste bookmakers. Wat wil zeggen dat het altijd verstandig is om even de kleine lettertjes door te nemen. bookmakers als Unibet, William Hill en Betfair gebruiken het bovenstaande systeem, maar we willen natuurlijk zeker van onze zaak zijn voordat we onze weddenschap op booking points afsluiten.

Vind de weddenschap: over/under is populair

Bookmakers bieden meestal twee verschillende weddenschappen omtrent booking points aan. Uiteraard is een van deze opties een over/under weddenschap. In dit geval bieden ze drie opties aan. Under booking points, over booking points en vaak is de derde optie een middenweg. Bijvoorbeeld: under 25, 25-45 en over 45. 

Wanneer we de eerste optie pakken, geven we dus aan dat er geen rode kaart valt en dat de arbiter niet meer dan twee gele kaarten geeft. Een in die zin rustig duel dus. Wanneer we voor over 45 gaan, volstaan vijf gele kaarten (vijf keer tien booking points) om onze weddenschap winnend af te sluiten. Twee rode kaarten (twee keer 25 booking points) volstaan natuurlijk ook.

Zijn er nog andere kaartenbets mogelijk?

Helaas niet. In Onderdeel 2.3 van de Wet kansspelen op afstand staat duidelijk omschreven dat alle weddenschappen waar gele en rode kaarten bij betrokken zijn niet aangeboden mogen worden. Bookmakers riskeren om hun licentie te verliezen. Een citaat uit het artikel:

De vergunninghouder organiseert in ieder geval geen weddenschappen op de volgende gebeurtenissen:

  • Gele of rode kaarten voor spelers die deelnemen aan de wedstrijd, waaronder in ieder geval het aantal per wedstrijd, per helft, per speler en per team, alsmede de daaraan gerelateerde tijdstippen;
  • Gele of rode kaarten voor coaches, assistent-coaches en andere personen die niet rechtstreeks deelnemen aan de wedstrijd, waaronder in ieder geval het aantal per wedstrijd, per helft, per persoon en per team, alsmede de daaraan gerelateerde tijdstippen;
Artikel door:
Avatar richard123
Country flag richard123

Met zijn voorliefde voor sport en wedden is de combinatie al gauw gemaakt. Richard123 gooit hier een behoorlijke interesse in schrijven bij, wat dit voor hem de perfecte formule maakt.

Andere artikelen in deze categorie

Inhoudsopgave
Voorbeeld