Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Over/under weddenschap: wat moet je weten?

Over/under weddenschap: wat moet je weten?

Uitleg over de over/under weddenschap. Dit is misschien wel de meest populaire weddenschap op de wedmarkt.
  • Inhoudsopgave

Eén van de meest gebruikte voetbalweddenschappen is de over/under weddenschap. Hiermee blijven wedstrijden tot de laatste seconde spannend. Dit artikel bevat alles wat je moet weten om deze methode in je voordeel laten werken.

 

Wat betekent over/under?

Als je het letterlijk vertaalt dan kom je uit op: over en onder. In essentie plaats je een weddenschap waarbij je voorspelt dat de uiteindelijke score boven of onder een bepaald getal komt. Het doel is natuurlijk dat je dit goed voorspelt en winst maakt.

Om discussie te voorkomen, wordt er met halve getallen gewerkt. Je zet dus bijvoorbeeld in op meer dan 1.5 goals gescoord of minder dan 2.5 goals, etcetera. In het voetbal werken we gelukkig met hele goals, waardoor je altijd zeker bent van de uitkomst.

Het voordeel van een over/under weddenschap is dat er slechts 2 uitkomsten zijn. Daar waar een correct score weddenschap eindeloze mogelijkheden kent. Daarnaast zijn de odds vaak ook gunstig. Als je kiest voor een Over 2.5 goals, krijg je meestal odds van 2.00 of hoger.

 

 

Wanneer zet je in op over/under weddenschappen?

Nu je weet wat een over/under weddenschap inhoudt, kan het toegepast worden. Door slim om te gaan met deze vorm van wedden, kan je mooie winsten behalen.

Er zijn veel mogelijke strategieën gelinkt aan dergelijke weddenschappen. Denk bijvoorbeeld aan een combi weddenschap, met wedstrijden in een doelpuntrijke competitie. De Keuken Kampioen Divisie of Zweedse Allsvenskan staan altijd garant voor veel goals.

Eén van de meest populaire varianten is de over 2.5 goals weddenschap. Het voordeel ten opzichte van de andere getallen is dat de odds veel voordeliger zijn. Wanneer je een doelpuntrijke wedstrijd herkent, zijn dit weddenschappen met veel value.

 

Bij een over of under weddenschap worden alle doelpunten van beide teams op één hoop gegooid. Het maakt dus niet uit welk team wint of scoort.

 

Voorbeelden van over/under weddenschappen 

Genoeg uitgelegd, tijd voor concrete voorbeelden. Zo krijg je er immers het beste een gevoel bij. 

Laten we als voorbeeld de altijd beladen interlandwedstrijd Nederland - Duitsland nemen, waar we verwachten dat er méér dan twee doelpunten (drie of meer dus) gemaakt worden. 

Omdat het halve doelpunt niet bestaat, zetten we in op over 2.5 goals. We winnen dus wanneer er drie of meer doelpunten gemaakt worden.

Wedstrijdverloop

Na 90 zware minuten hebben beide ploegen 1 keer gescoord. De blessuretijd gaat in. Het staat 1-1.

Als we op under 2.5 goals hadden ingezet, zouden we nu hopen dat het 1-1 blijft. Twee doelpunten zijn namelijk minder dan under 2.5 goals. In dit geval hebben we echter ingezet op over 2.5 goals. Met de huidige tussenstand staat het er niet goed voor.

Maar, de wedstrijd is nog niet voorbij.

De spits van Duitsland krijgt de bal in de 93e minuut op een presenteerblaadje en jaagt hem in de kruising! Een doelpunt in de laatste minuut brengt de stand op 1-2. Dat betekent dat er in totaal drie doelpunten zijn gemaakt. 

We hebben onze over 2.5 goals weddenschap dus gewonnen.

 

 

Wanneer win of verlies je?

Bovenstaand voorbeeld geeft aan hoe de weddenschap werkt. Er zijn echter eindeloze mogelijkheden bij een over/under weddenschap. In de onderstaande tabel staat weergegeven wanneer je bijvoorbeeld een Over weddenschap wint. 

Vertrouwen in je eigen weddenschappen hebben is heel erg belangrijk. Nu weet je wat je van je Over weddenschappen kunt verwachten. Hoe zit het met de Under weddenschappen? De onderstaande tabel laat per soort zien wat de uitkomst is.

 

Alternatieven voor over/under weddenschap

De over/under weddenschap is een leuke manier om op wedstrijden in te zetten. Er zijn ook alternatieve manieren om op aantal doelpunten te wedden. De meest voordehand liggende weddenschap is de Both Teams To Score (BTTS) weddenschap.

Met een Both Teams To Score weddenschap heb je twee simpele opties: ja of nee. Denk je dat 1 van de twee ploegen een sterke verdediging of keeper heeft? Dan is de kans aanwezig dat deze de nul houden. Je kunt dan inzetten op een nee.

Both Team To Score en over/under weddenschappen zijn tweeluiken. Mocht dit te weinig spanning en risico meebrengen, dan is de correct score weddenschap een perfect alternatief. Met een Correct Score weddenschap moet je namelijk de uitslag helemaal goed voorspellen. Dit brengt mooie odds met zich mee.

Andere mooie weddenschap die je kan spelen zijn:

  • Aantal goals - even/oneven;
  • Totaal aantal doelpunten;
  • Alle bovenstaande weddenschappen alleen dan per wedstrijdhelft.

 

Over/onder weddenschap voorbeschouwingen

Goed voorbereid een weddenschap aangaan? Volg en lees onze dagelijkse voorbeschouwingen om altijd op de hoogte te blijven van interessante voorspellingen. Onze expert schrijvers raden regelmatig een over/under weddenschap aan.

Artikel door:
Avatar vw-crew
Country flag vw-crew

Voetbalwedden heeft een batterij aan deskundige tekstschrijvers. Gezamenlijk leveren ze interessante lectuur omtrent strategieën, wetgeving en andere relevante zaken.

Andere artikelen in deze categorie

Inhoudsopgave
Voorbeeld