Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Koeman maakt zich op voor nieuwe test

Koeman maakt zich op voor nieuwe test

EK 2024
6 juni 2023
2

Koeman staat voor nieuwe test

Het Nederlands elftal is begonnen aan de voorbereiding op de finaleronde van de Nations League, en bondscoach Ronald Koeman staat voor een nieuwe uitdaging. Over precies een week(14 juni) staat Nederland tegenover Kroatië.

De komende dagen zal Koeman voornamelijk trainen met internationals die uitkomen in de Eredivisie, Bundesliga en Premier League, omdat zij afgelopen week vrij hadden. Deze spelers zullen zich volledig inzetten om het team klaar te stomen voor de belangrijke halve finale tegen Kroatië.

Turbulente voorbereiding

Helaas zal het Nederlands elftal het moeten stellen zonder de inbreng van Memphis Depay tijdens de finaleronde van de Nations League. De aanvaller is niet op tijd hersteld van een blessure en kan daardoor niet deelnemen aan de wedstrijden. Dit is een grote tegenvaller voor Oranje, aangezien Memphis een belangrijke speler is voor Nederland. Hij zou zich maandag in Zeist melden voor het trainingskamp, maar zal nu vanaf de zijlijn moeten toekijken.

Andries Noppert is daarentegen wel aanwezig bij de voorbereidingen van het Nederlands elftal. De doelman hoefde zich pas op zaterdag te melden in Zeist vanwege zijn betrokkenheid bij de play-offs voor Europees voetbal met SC Heerenveen tegen FC Twente. Ondanks het drukke schema wilde Noppert graag direct aansluiten bij de nationale ploeg en zijn bijdrage leveren.

Helaas ontbreekt Cody Gakpo bij de tweede training voor de finaleronde van de Nations League. De aanvaller van Liverpool is afwezig vanwege positieve familieomstandigheden, zoals vermeld door een woordvoerder van de KNVB. Hoewel de reden begrijpelijk is, zal het team zijn afwezigheid moeten opvangen en zich focussen op de uitdagingen die voor hen liggen.

Oranje is nog verre van compleet

Het Nederlands elftal is nog verre van compleet tijdens de voorbereiding op de finaleronde van de Nations League. Tijjani Reijnders en Daley Blind kregen te horen dat ze niet tot de selectie behoren, maar ze zijn nog wel uitgenodigd om mee te trainen. Beide spelers begrijpen de keuze van bondscoach Ronald Koeman. Dit is omdat de overige spelers later zullen aansluiten. Denzel Dumfries (Internazionale) en Nathan Aké (Manchester City) sluiten zelfs nog iets later aan vanwege hun betrokkenheid bij de finale van de Champions League. Om die reden traint Koeman nu met jonge talenten zoals Sepp van den Berg, Ian Maatsen, Devyne Rensch, Quinten Timber, Bart Verbruggen en Jasper Schendelaar van Jong Oranje.

Spannende tijd voor Koeman

Voor Koeman is deze finaleronde van de Nations League een cruciale test, vooral gezien de teleurstellende prestaties tijdens de EK-kwalificatiewedstrijden. Nederland leed een kansloze nederlaag tegen Frankrijk en boekte slechts een magere 3-0 overwinning op Gibraltar. Nu heeft Koeman de kans om zich te revancheren en te bewijzen dat zijn team in staat is om op het hoogste niveau te presteren.

De halve finale tegen Kroatië belooft een spannende wedstrijd te worden, waarin Koeman en zijn spelers alles op alles zullen moeten zetten. Het Nederlands elftal moet zich herpakken en laten zien dat ze in staat zijn om te concurreren met sterke tegenstanders. De steun van het thuispubliek in De Kuip zal ongetwijfeld een extra motivatie zijn voor het team om te strijden voor een plek in de finale.

Bron: Flashscore