Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie
Logo Feyenoord

Feyenoord
Feyenoord

Voetbal | Nederland | Eredivisie
Feyenoord

Wedtips
Feyenoord
Feyenoord

Wedstrijd
Feyenoord - FC Utrecht
Country flag Eredivisie, 31 Mar 2024
Tip Feyenoord 1x2, Wedstrijd
Wedstrijd
Feyenoord - FC Utrecht
Country flag Eredivisie, 31 Mar 2024
Tip Feyenoord of gelijkspel Double Chance, Wedstrijd
Feit

Stand Eredivisie

TeamGSWGVPVorm
26 23 3 0 72
26 19 5 2 62
26 16 5 5 53
26 14 7 5 49
26 11 8 7 41
26 10 9 7 39
26 10 7 9 37
26 9 9 8 36
26 9 7 10 34
26 8 7 11 31
26 9 4 13 31
26 7 9 10 30
26 7 7 12 28
26 7 5 14 26
26 4 10 12 22
26 6 4 16 22
26 4 5 17 17
26 3 5 18 14
Groepsfase Champions League
Voorronde Champions League
Voorronde Europa League
Groepsfase Europa Conference League
Degradatie
Play-offs degradatie
Feit

Nieuws Feyenoord

Selectie
Feyenoord
Feyenoord

Feyenoord: het laatste kunstje van Dick Advocaat


Feyenoord Rotterdam werd opgericht in 1908, en heette oorspronkelijk "Wilhelmina". In 1912 kreeg de club haar definitieve naam Rotterdam Feijenoord met de bekende tenue kleuren van rood-wit shirt met zwarte korte broek. Feyenoord was twee keer verhuisd, waarvan één keer naar Rotterdam-Zuid, dat de thuisbasis van de club bleef. Feyenoord was ontstaan uit een hard werkende mannenclub en kreeg erkenning en succes binnen de stad.

16 jaar na de officiële oprichting van Feyenoord won het zijn eerste Nederlandse titel. De mentaliteit van de arbeidersklasse en het feit dat de club geen woorden maar daden kent, heeft Feyenoord gevormd en doen uitgroeien tot één van de grootste clubs van Nederland; een echte trots van Rotterdam-Zuid.

Feyenoord heeft niet alleen in eigen land, maar ook internationaal erkenning gekregen. Onder de Oostenrijkse trainer Ernst Happel had Feyenoord een sterk team gecreëerd met sterspelers als Willem van Hanegem, Rinus Israel, Wim Jansen en Coen Moulijn die in 1970 de Europese Clubwedstrijd wonnen. Voor het oog van 25.000 fans was Feyenoord de eerste Nederlandse club die een Europese beker won en het is nog steeds de grootste prestatie van de club. De maanden daarna versloeg Feyenoord de Argentijnse Copa Libertadores kampioenen; Estudiantes de La Plata, voor de Intercontinentale Beker. 

Vier seizoenen later, met een nieuwe trainer Wiel Coerver, kreeg Feyenoord internationale bekendheid: nog datzelfde jaar won het de Europese Supercup en een paar jaar later werd de UEFA Cup aan de Rotterdamse prijzenkast toegevoegd, waarmee het de eerste Nederlandse club was die de Cup in de wacht sleepte. Aan het begin van de eenentwintigste eeuw was er opnieuw Europees succes voor de club uit de havenstad.

In 2002 versloegen ze Borussia Dortmund in de finale van de UEFA Cup. Op dat moment lag de laatste landstitel van Feyenoord al drie jaar achter de club. Pas in 2017, achttien jaar later, werd de club onder leiding van Giovanni van Bronckhorst weer kampioen van Nederland.

Feyenoord in het seizoen 2020/2021

Twee jaar later vertrok Van Bronckhorst en ging Jaap Stam de scepter zwaaien in De Kuip. Dit bleek een ongelukkige keuze en na een zware nederlaag tegen Ajax stapte Stam op. Good old Dick Advocaat werd aangesteld als interim-trainer, maar de resultaten waren dusdanig bemoedigend dat het bestuur geen aanleiding zag om Advocaat te vervangen. In het seizoen 2020/2021 is Advocaat, inmiddels de leeftijd van 70 jaar dik gepasseerd, aan zijn laatste seizoen als hoofdtrainer van Feyenoord begonnen en er is 'De Kleine Generaal' veel aangelegen om afscheid te nemen met een landstitel.

Om dat te bewerkstelligen werden aan het begin van het seizoen onder andere Mark Diemers van Fortuna Sittard en Bryan Linssen van

Vitesse

gecontracteerd. In de winterstop pakte Feyenoord uit met de komst van de Argentijnse spits Lucas Pratto. Deze goalgetter moet er voor zorgen dat Feyenoord de achterstand op

Ajax

en

PSV

goed gaat maken. Zie jij in online weddenschappen Feyenoord als titelfavoriet?

Denk je dat Feyenoord kampioen gaat worden?

Als traditionele topclub die in de race is voor het landskampioenschap is het niet waarschijnlijk dat Feyenoord veel wedstrijden in de Eredivisie zal verliezen. Een gokje op een Rotterdamse nederlaag levert je weliswaar vaak een hogere uitkering op, maar komt minder vaak voor dan een overwinning of een gelijkspel. In topwedstrijden is Feyenoord minder vaak zeker van een overwinning. Tegen Ajax, PSV en ook AZ delven de Rotterdammers geregeld het onderspit.

Feyenoord in topwedstrijden

Hoewel Feyenoord een topclub is, is het vaak in deze topwedstrijden de ondergewaardeerde ploeg en is een gokje op een Rotterdamse overwinning hier vaak juist bijzonder lucratief. De belangrijkste wedstrijden van het Eredivisie seizoen zijn Ajax - Feyenoord en Feyenoord - Ajax. Deze wedstrijden worden ook wel 'De Klassieker' genoemd en een overwinning in deze wedstrijd telt heel zwaar voor de fans van beide clubs. Een andere bijzondere wedstrijd voor Feyenoord is de Rotterdamse derby tegen Sparta. Oftewel Zuid tegen West, zoals dat in de havenstad heet.

Wedden op Feyenoord

Geef jij in online weddenschappen Feyenoord de meeste kans op de overwinning? Wedden op Feyenoord kan bij Bet365. Wil jij weten welke bookmakers Feyenoord van een mooie notering voorzien? Lees dan de

reviews

op Voetbalwedden.net. Op Voetbalwedden.net lees je de ins en outs van de brokers en de actuele

odds

.

Die Feyenoord odds zijn niet alleen gebaseerd op resultaten uit het verleden, maar er wordt ook gekeken naar actuele gebeurtenissen zoals blessures en schorsingen bij sterspelers. Zo ben je altijd voorzien van de laatste informatie om een goed overwogen inzet te plaatsen bij de Feyenoord bookmakers.