• Gratis tips van experts
  • Betrouwbare bookmakers
  • Vele community acties
  • Al een account? Log hier in.

Tien tips om rijk te worden met wedden op voetbal

Kijk, nu hebben we je aandacht! Rijk worden willen we natuurlijk allemaal wel. Maar wanneer ben je eigenlijk rijk? Is het überhaupt mogelijk om rijk te worden van wedden op voetbal?  En zo ja, hoe doe je dat dan? Met dit artikel zetten we je aan het denken en helpen we je op weg.

Betekent rijkdom tevredenheid?

Als je op Google “How to get rich” intypt krijg je ongeveer 87 miljoen zoekresultaten. Dat zijn dus 87 miljoen websites over het vinden van rijkdom. Als je echter zoekt op “How to get happy” krijg je hooguit acht miljoen zoekresultaten. Statistisch gezien wil dit dus zeggen dat slechts één op de negen mensen op zoek is naar een bevredigend leven – de overige acht mensen willen gewoon een volle portemonnee en hopen dan maar dat een dikke wagen en een blonde stoot in de bijrijdersstoel hen gelukkig zal maken.

Zoals je wellicht kunt merken ben zijn wij van mening dat er meer is in het leven dan alleen een dikke bankrekening. Echter in het wedwereldje draait het puur om de centen en een positieve ROI. Wat dat betreft zijn er ontzettend veel vergelijkingen met beleggen in aandelen. Je moet iedere weddenschap zien als een investering. Sommigen gaan de mist in, voor anderen pakt het goed. Zolang je op de lange termijn maar in de plus staat. 

In dit artikel geven we je tien tips die je kunnen helpen op jouw zoektocht naar rijkdom.

Wat is jouw perceptie van rijkdom?

Dit is een heel belangrijke vraag die je jezelf moet stellen. Vanaf welk bedrag heb jij het gevoel dat je rijk bent? Als je het antwoord op deze vraag niet weet, ben je nooit in staat om jezelf realistische doelen te stellen of om te plannen hoeveel je wilt verdienen gedurende een bepaalde periode. Het antwoord op deze vraag is natuurlijk voor iedereen verschillend, maar relevant voor iedere punter.

Maak je doelen SMART

Beschouw wedden op sport als je eigen bedrijf. Dit vraagt een goed doordachte en methodische benadering. Snel-rijk-systemen bestaan niet, dus je strategie met gebaseerd zijn op de lange termijn. Je doelen moeten SMART zijn: Specific, Measurable, Achievable, Realistic, Timed. 

Een voorbeeld van een SMART-doel is: Gedurende dit kalenderjaar wil ik minimaal tweehonderd weddenschappen afsluiten en een ROI van minimaal 105% behalen.

Minstens net zo belangrijk: vergeet jezelf niet te belonen als je je doelstelling eenmaal hebt behaald. Die beloning kan natuurlijk van alles zijn en is puur persoonlijk. Zelf heb ik de laatste keer een avondje doorgezakt in een speciaalbieren-café. Op kosten van de bookies, uiteraard! 

Start met een klein kapitaal

Net als bij het runnen van een eigen bedrijf heb je een startkapitaal nodig om te kunnen beginnen. Zelf ben ik ooit met 100 euro begonnen en speelde dus met units van 1 euro. Dat klinkt niet spectaculair, maar je zult zien dat als je consequent een positieve ROI kunt overleggen, je bankroll steeds grotere vormen zal nemen.

Een goede manier om je bankroll in de beginfase te spekken, is het vrijspelen van bonussen bij verschillende bookmakers via Betfair. Deze bookmakers heb je later natuurlijk ook nodig om te kunnen profiteren van de beste odds. Verder moet je constant op je hoede zijn om niet al vroeg in je wedcarrière tegen limieten aan te lopen.

Begrijp dat er verschillende soorten weddenschappen zijn

Begrijp het verschil tussen backen en layen, Asian handicaps, etc.

Houd je boekhouding op orde

Hoe word je rijk met je eigen bedrijf? Dat kun je worden door constant je prestaties te evalueren. Wat gaat goed, wat gaat fout? Welk type weddenschap, competities en/of clubs zijn winstgevend voor mij? En welke niet? Zonder een goede boekhouding heb je hier totaal geen overzicht over en worden je kansen om te slagen als punter direct een stuk kleiner.

Een value bet moet je herkennen

Begrijpen wat een value bet is en het kunnen berekenen van value is absoluut noodzakelijk. Het is een mythe dat punters op de lange termijn winstgevend kunnen zijn puur op basis van onderbuikgevoelens.

Je moneymanagement moet goed zijn

Een goed moneymanagement is essentieel. Zonder een goed moneymanagement kent je bankroll veel te grote swings en staat je teller naar alle waarschijnlijkheid binnen de kortste keren weer op nul. Een goed moneymanagement systeem geeft rust en stabiliteit en zorgt er tevens voor dat je die onvermijdelijke losing streak probleemloos tegen gaat.. Wedden moet aanvoelen als een saai rondje in het reuzenrad in plaats van een tumultueuze rit in de achtbaan.

Hier op Voetbalwedden.net hanteren de meesten het taartsysteem, een degelijke vorm van moneymanagement dat de kans op grote swings tot een minimum beperkt.

Bepaal je targetleagues en doe je huiswerk

Kies de competities uit waar je je op wilt focussen en zorg dat je relevante statistieken en wedstrijdinformatie tot je beschikking hebt. Kies bij voorkeur een iets grotere competitie. Je weet misschien wel veel van de Belgische Derde Klasse, maar er zijn natuurlijk maar weinig bookmakers die deze competitie aanbieden. Daarnaast is de kans dat je al snel middels limieten aan banden wordt gelegd, natuurlijk erg groot.

Ben gedisciplineerd, niet emotioneel betrokken en geduldig

Als je bet omdat je snel geld nodig hebt ben je verkeerd bezig. Je bent dan veel te emotioneel betrokken bij de wedstrijden. Daarnaast staat er je een hoop spanning te wachten.

Als je echter geïnteresseerd bent in het wedwereldje en bereid bent je wedactiviteiten te beschouwen als het runnen van een eigen bedrijf, dan heb je absoluut een kans om te slagen.

Begin door te stoppen met jezelf afvragen hoe je rijk kunt worden. Er bestaat zoiets als de 10.000 uren-regel. Deze theorie stelt dat als je 10.000 uren in een project steekt en er echt voor gaat, dat succes dan onvermijdelijk zal volgen. Die vlieger zal natuurlijk niet altijd opgaan, maar ik denk dat de boodschap wel duidelijk is. Als je er plezier in hebt en tegelijkertijd je verstand kunt gebruiken, ben je al een heel eind op de goede weg.

Wed nooit als je moe of onder invloed bent

Ik pak er even een eeuwenoud Engels spreekwoord bij: A fool and his money are easily parted. Het is natuurlijk niet voor niets dat de meeste casino's hun klanten voorzien van gratis alcohol. Met een paar biertjes achter de kiezen word je toch wat losser wat betreft discipline, money management, etc. Dat kan fatale gevolgen hebben voor je bankroll.

Reacties

Top artikel, zouden meer mensen moeten lezen!

Geplaatst door pabloescobar op Maandag 23 November 2015 om 19:01

mooi geschreven.

Geplaatst door quit112 op Maandag 11 Januari 2016 om 23:44
 
Plaats uw reactie

Om een reactie te plaatsen moet u ingelogd zijn.

- U heeft al een account? Bovenaan de website kunt u inloggen!
- U heeft nog geen account? Klik hier om u aan te melden.