• Gratis tips van experts
  • Betrouwbare bookmakers
  • Vele community acties
  • Al een account? Log hier in.

Wedden op basketbal, hoe gaat dat in zijn werk?

Geschreven door: syndra

Wedden op basketbal, hoe gaat dat in zijn werk?

Zoals de titel al zegt, gaan we het in dit artikel hebben over wedden op basketbal – de NBA in het bijzonder. Allereerst wed je op basketbal bij een bookie waar jij je comfortabel bij voelt. Unibet is, in onze ogen, een perfecte bookie hiervoor. Zij bieden meestal erg veel side- bets aan, welke wij persoonlijk het meest interessant vinden. Naast pre- match wedden op basketbal is er (meestal) ook de optie tot live wedden bij de bookies. Basketbal kent verder geen gelijkspel waardoor er altijd een winnaar is. Mocht het na 48 minuten (vier quarters) gelijkstaan, dan volgt er Overtime (OT). Deze OT is standaard inbegrepen bij weddenschappen. Dit in tegenstelling tot weddenschappen op voetbal, waarbij de bet is afgelopen na 90 minuten + blessuretijd. Mocht het gelijk staan na die 90 minuten dan volgt er verlenging, bijvoorbeeld bij bekerwedstrijden. Deze extra tijd is vaak niet inbegrepen bij de weddenschap, waardoor je dus verliest.

Hoe kun je wedden op basketbal?

Basketbal kent net als voetbal vele bet types. Hierbij zijn moneyline (ML), handicap- weddenschappen (spread) en overs/unders het meest voorkomend bij iedere bookie. Als je wedt op moneyline dan wed je simpelweg op welk team er volgens jou gaat winnen. Bij handicap-weddenschappen krijgt een team een virtuele voorsprong of achterstand in de wedstrijd. Dit is meestal in de vorm van een half punt, zodat hier eveneens geen gelijkspel mogelijk is. Stel dat dit de handicaps zijn:

Golden State Warriors: -15.5 @ 1.91
New York Knicks: +15.5 @  1.91

Wed je hier op Golden State; dan moet Golden State met minimaal zestien punten verschil winnen om de handicap te overkomen. Dit wordt ‘beating the spread’ genoemd in de Verenigde Staten. Mochten de Warriors met meer dan zestien punten verschil winnen, dan win je automatisch de weddenschap.
Voor New York geldt het tegenovergestelde, ze moeten niet met meer dan zestien punten verschil verliezen.

Daarnaast zijn er nog meer side- bets die interessant zijn. Sommige teams zijn bijvoorbeeld zeer sterk in een bepaalde quarter, of juist zeer zwak. Als je dit patroon eenmaal herkent bij een bepaald team dan kun je zeer snel geld verdienen. Maar ook Player Specials zijn interessant, je wedt dat een speler een minimum aantal punten maakt per wedstrijd of je wedt juist dat hij dat puntenaantal niet bereikt in de vorm van een over/ under weddenschap.

Waar moet je op letten bij het wedden op basketbal?

Geblesseerde spelers zijn een doodsteek voor ieder team in de NBA. Als er zelfs meerdere (belangrijke) spelers geblesseerd zijn voor een bepaald team, kan dit resulteren in wedstrijden die kansloos verloren worden. Check voordat je een weddenschap plaatst of een team spelers mist en of deze belangrijk zijn! Sites om dit te controleren zijn: Yahoo NBA en Rotoworld NBA.

Statistieken, statistieken en nog eens statistieken. Altijd alles controleren op voorhand, wat is de kans dat je jouw weddenschap wint? Hebben ze in voorgaande wedstrijden veel/ weinig punten gescoord (over/ under weddenschap)?  Met hoeveel punten verschil hebben ze gewonnen/verloren? Wie maakte de meeste punten? Welke quarters wonnen/verloren ze?

Back to back wedstrijden: teams spelen in 2 dagen tijd 2 wedstrijden. Meestal moeten ze na de eerste wedstrijd reizen naar een andere stad. Dit kan zorgen voor uitputting en een grotere kans op blessures.

Zorg altijd ervoor dat, mocht je live gaan wedden op basketbal, dat je de wedstrijd ook echt ziet. Op Unibet kun je ze meestal gratis zien.

Verder lezen?

Dit artikel is het derde deel van een serie artikelen over wedden op basketbal.

Deel 1: Alles wat je moet weten over de NBA

Deel 2: Het grootste verschil tussen de FIFA en de NBA

Reacties

Goed en duidelijk uitgelegd artikel syndra. Ik heb zelf geen Unibet account, maar ik hoop dat ze live-betting hebben op NBA games. Daar valt vaak veel value te behalen als je de 'tendencies' van de teams kent.

Geplaatst door luwiquatorze op Woensdag 26 Augustus 2015 om 16:03

Ondertussen is Benny the Bull (mascotte van de Chicago Bulls) de koning van de intermissions https://www.youtube.com/watch?v=flPKprlu7ik

Geplaatst door luwiquatorze op Woensdag 26 Augustus 2015 om 16:05
 
Plaats uw reactie

Om een reactie te plaatsen moet u ingelogd zijn.

- U heeft al een account? Bovenaan de website kunt u inloggen!
- U heeft nog geen account? Klik hier om u aan te melden.