Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Surebets: uitleg, overzicht en voorbeelden

Surebets: uitleg, overzicht en voorbeelden

Surebets zijn weddenschappen waarbij je hoe dan ook winst maakt. Wie wil dat nou niet?

Wat is een surebet?

Surebets zijn weddenschappen die je niet kunt verliezen. Je doet dit door op meerdere uitkomsten van 1 evenement in te zetten. Je spreekt van een surebet wanneer de odds van verschillende online bookmakers elkaar opheffen. Hierdoor zul je altijd winst maken. 

Logischerwijs zitten bookmakers niet op surebets te wachten. Daarom moet je snel handelen. Surebets gelden meestal een kwartier, daarna heeft de bookmaker de odds alweer aangepast. 

Op zoek gaan naar surebets klinkt dus heel aantrekkelijk, maar de zeldzaamheid ervan en de risico's die eraan kleven maken ze een stuk minder aantrekkelijk! Verderop in dit artikel behandelen we de nadelen in detail.

Bereken nu jouw surebet via de surebet calculator!

 

Surebet voorbeelden

Surebet met een 1x2 weddenschap

Hoe werkt een surebet voor 1x2? Stel je voor: Manchester United speelt een doordeweekse League Cup wedstrijd tegen Wycombe Wanderers. Logischerwijs pakt Manchester United gemakkelijk deze overwinning.

CoolBet biedt ons een odd van 6.75 aan voor een overwinning van de gast ploeg. Pinnacle acht de kans nog kleiner dat het een gelijkspel zal worden en biedt een odd van 13.75 aan. Tenslotte geeft Tipico een odd van 1.30 voor een thuisoverwinning. Het geheel ziet er als volgt uit:

Na het invullen van de juiste cijfers blijkt dat de profitability ongeveer 1% is. Bij een inzet van € 1000 zal de winst dus € 10 zijn. Mits je de juiste hoeveelheid inzet per weddenschap. 

Volgens de surebet calculator is dit de juiste verdeling (inclusief odd en winst):

Tipico - € 776,92 - @1.30 - € 1009,99

Pinnacle - € 73,45 - @13.75 - € 1009,94

CoolBet - € 149,63 - @6.75 - € 1010

 

We spreken van een surebet omdat elke van de bovenstaande weddenschappen ongeveer €1010 uitbetaald. Je moet namelijk de inzet vermenigvuldigen met de odd.

 

Surebet met een over/under weddenschap

Er bestaan meer surebets, een veel voorkomende is de over/under bet. Om dit uit te beelden nemen we de beladen interland Nederland - Duitsland. Garant voor spektakel en hoog oplopende emoties. Hoeveel goals zouden er gescoord worden?

Nederland speelt komend weekend thuis tegen Duitsland. 888sport biedt je een odd van 2.10 op de weddenschap Over 2.5 goals. Betfair biedt je echter een odd van 2.20 op precies de tegenovergestelde weddenschap, namelijk under 2.5 goals. 

Omdat beide odds hoger zijn dan 2, hoeft er geen surebet calculator gebruikt te worden. Bij een gelijke inzet zal de winst hoe dan ook verdubbelen. Hoe werkt dat in de praktijk?

Stel dat je nu op beide weddenschappen €10 in zou zetten.

€10 op over 2.5 goals @ 2.10

€10 op under 2.5 goals @ 2.20

Je zet dan in totaal €20 in. Als er drie doelpunten of meer vallen, dan is je over 2.5 goals weddenschap goed en krijg je €21 uitbetaald. Je winst is nu €21 - €20 = €1.

Vallen er twee of minder doelpunten, dan is je under 2.5 goals weddenschap goed en krijg je €22 uitbetaald. Je winst bedraagt nu €22 - €20 = €2.

 

Surebet calculator

Als je eenmaal op de hoogte bent van een surebet, moet je snel handelen. Met een surebet calculator bereken je snel hoe je inzet verdeeld moet worden. Er zijn meerdere websites die een calculator aanbieden. Bekijk onze Surebet calculator pagina voor het berekenen van jouw surebet

 

Surebet via een betting exchange

Surebet in combinatie met een lay weddenschap

Een andere manier om op volop van surebets te kunnen profiteren is door een hoge odd bij een bookmaker te combineren met een lay weddenschap bij een betting exchange, zoals Betfair. Als je nog niet precies begrijpt hoe een lay weddenschap in zijn werk gaat, dan is het slim om eerst de uitleg van backen & layen door te lezen. 

Hieronder volgt een voorbeeld om duidelijk te maken hoe je kunt surebetten door de odd van een bookmaker te combineren met een lay weddenschap bij een betting exchange.

Stel dat Lewis Hamilton in een formule 1 race als winnaar wordt gezet. Bij Unibet en Betfair zijn de odds voor Hamilton die de race wint als volgt, waarbij we op beide weddenschappen €100 inzetten:

  • Odd bij Unibet: 2.50
  • Lay odd bij Betfair: 2.00

 

Twee uitkomsten: verliezen kan je niet, alleen maar winnen

Uitkomst 1: Hamilton wint niet.

In dat geval heb je bij Betfair €100 winst en bij Unibet €100 verlies. Dat maakt een totaal van €0, dus een soort van gratis weddenschap.

Uitkomst 2: Hamilton wint.

Bij Betfair heb je te maken met een verlies van €100 en bij Unibet een winst van €150. Dit betekent dus dat je in totaal €150 - €100 = €50 winst hebt gemaakt. Dus wat de uitkomst ook is, verlies maak je in ieder geval niet. Winst kun je maken, aangezien er maar twee uitkomsten mogelijk zijn. 

Dergelijke weddenschappen kunnen dus negatieve uitkomst hebben. Een soort 'nee heb je, ja kun je krijgen' dus.

 

Laat kleine verschillen links liggen

Er moet een redelijk verschil zijn tussen de twee aangeboden odds, wat in het voorbeeld hierboven het geval was. Dit gebeurt niet heel vaak, maar het gebeurt wel. Goed zoeken dus. Heel kleine verschillen hebben weinig nut om te spelen, aangezien je bij betting exchanges als Betfair een percentage aan commissie over je winst moet afstaan.

 

Surebet: wat zijn de nadelen

Oddsdalingen

Surebets hebben een gemiddelde levensverwachting van ongeveer vijftien minuten. Dat betekent dus dat je er snel bij moet zijn. Het kan dus voorkomen dat je jouw weddenschap bij bookmaker A al hebt afgesloten, om er achter te komen dat de odd bij bookmaker B is gedaald. Onze surebet is nu veranderd in een sure loss. 

Grotere bookmakers als Pinnacle en SBObet wijzigen hun odds overigens minder snel dan kleinere bookmakers. Het is voor hen immers moeilijker om alle data bij te houden.

 

Het maken van fouten

Zoals gezegd moet je bij het plaatsen van een surebet vooral heel snel zijn. Maar omdat je zo snel moet zijn, is het risico op fouten ook een stuk groter. Er kunnen fouten in de berekening van surebets sluipen, of het plaatsen van de weddenschappen duurt te lang. 

Ook is het belangrijk de voorwaarden bij iedere bookmaker helder voor ogen te hebben. Hoe zit het bijvoorbeeld als een tennisspeler in de 1e set geblesseerd opgeeft, of als een voetbalwedstrijd halverwege de tweede helft wordt gestaakt? Het niet bewust zijn van dergelijke voorwaarden kan een duur grapje betekenen.

 

Limieten

De meeste bookmakers hebben het niet zo op surebetters en zullen al snel limieten opleggen. Stel dat je zojuist een weddenschap bij bookmaker A hebben afgesloten, om er vervolgens achter te komen dat bookmaker B de weddenschap niet accepteert. In dat geval kun je je het beste indekken via een weddenschap bij een andere bookmaker. Daarmee voorkom je het risico dat je in een klap een groot gedeelte van je bankroll verliest.

 

Geannuleerde weddenschappen

Vrijwel iedere bookmaker heeft in de voorwaarden staan dat zij het recht hebben om een weddenschap te annuleren. De beslissing om een weddenschap te annuleren ligt volledig bij de bookmaker. In de kleine lettertjes spreken ze meestal van recht tot annulering wanneer er een vergissing in de odd zit. Een vaag en ruim interpreteerbaar begrip.

 

Conclusie

Surebets kan een leuk extraatje voor jouw bankroll betekenen. Zeker gezien de grote bedragen die je moet inzetten om het een beetje rendabel te maken. Zo moet je bijvoorbeeld bij een surebet van 102% in totaal 500 euro in moeten zetten om 10 euro te winnen. Hierdoor is het belangrijk om bewust te zijn van de risico's van surebets.

Wil je meepraten over surebets? Deel je reactie in dit forum topic over surebets.

Meestal ga je wedden op sport om te winnen. Misschien heb je dan wel eens gehoord van surebets. Hoe werkt dit precies en wat zijn de risico’s? In dit artikel worden de voordelen en de nadelen uitgebreid belicht.

Ben je opzoek naar surebets? Het vuile werk wordt al voor je gedaan. Er zijn namelijk meerdere websites die doorgaans scannen naar surebets. Surebet.com is hier een goed voorbeeld van.

Het is nu de vraag hoeveel we per weddenschap in moeten zetten. Hier kan een surebet calculator je mee helpen. Onderstaand voorbeeld laat zien hoe je de calculator gebruikt.

Artikel door:
Avatar vw-crew
Country flag vw-crew

Voetbalwedden heeft een batterij aan deskundige tekstschrijvers. Gezamenlijk leveren ze interessante lectuur omtrent strategieën, wetgeving en andere relevante zaken.

Andere artikelen in deze categorie

Voorbeeld