Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Dit is de 26 koppige WK Selectie van het Nederlands elftal!

Dit is de 26 koppige WK Selectie van het Nederlands elftal!

WK 2022
10 november 2022
2

26 koppige WK selectie ORanje

Het hoge woord is er uit. Louis van Gaal heeft zojuist de 26-koppige WK selectie bekendgemaakt. Nederland is een van de laatste WK landen die met het nieuws komt. Eerder deze week werd het elftal van Brazilië an kenbaar gemaakt en gisteren kwamen België, Engeland, Frankrijk en Duitsland al bij.

De voorselectie bestond uit 39 spelers die de afgelopen periode door de bondscoach nauw in de gaten werden gehouden. Destijds zaten er een aantal verrassende namen tussen. Nu op 11 november om 12:00 zijn dit echter de spelers die het voor Oranje moeten doen op het WK in Qatar! Om 13:00 wordt een persconferentie gegeven waar Louis van Gaal de keuzes uitlegt. 

Keepers

  1. Justin Bijlow
  2. Andries Noppert
  3. Remko Pasveer

 

Verdedigers

  1. Nathan Aké
  2. Daley Blind
  3. Virgil van Dijk
  4. Denzel Dumfries
  5. Matthijs de Ligt
  6. Jurriën Timber
  7. Stefan de Vrij
  8. Tyrell Malacia
  9. Jeremy Frimpong

 

Middenvelders

  1. Frenkie de Jong
  2. Davy Klaassen
  3. Teun Koopmeiners
  4. Xavi Simons
  5. Cody Gakpo
  6. Kenneth Taylor
  7. Marten de Roon

 

Aanvallers

  1. Steven Berguis
  2. Steven Bergwijn
  3. Memphis Depay
  4. Luuk de Jong
  5. Vincent Janssen
  6. Noa Lang
  7. Wout Weghorst

 

Opvallendste afvallers

De 26 koppige WK selectie kent een aantal verrassende afvallers. Deze spelers gaan niet mee naar het WK!

Jasper Cillessen

De sluitpost van N.E.C. gaat niet mee! Cillessen verruilde deze zomer nog Valencia voor N.EC. om zijn WK droom in leven te houden. Cillessen heeft echter niet kunnen overtuigen in het doel van de Nijmegenaren en zal dus niet aanwezig zijn in Qatar. Zelf is de doelman ontploft toen hij dit nieuws hoorde volgens de Gelderlander.

Brian Brobbey

De spits van Ajax is dit jaar van vaste waarde voor Ajax. Ondanks dat hij er al 8 maakte in de Eredivisie wordt hij door van Gaal niet meegenomen naar het WK. De grootste reden daarvoor is Vincent Janssen. De spits van Royal Antwerp doet het daar namelijk ook zeer goed.

Arnaut Danjuma

De vleugelaanvaller bloeide in Engeland op bij Bournemouth, vertrok naar Villareal en deed het daar ook zeer verdienstelijk. Dit seizoen kampt hij echter met blessures en heeft hierna niet zijn topvorm terug kunnen vinden. Hij blijft ook thuis.

Mark Flekken

Iedereen dacht dat Flekken door van Gaal meegenomen zou worden, net als Cillessen. Echter is de doelman SC Freiburg niet meegenomen en dus blijft Mark Flekken op 4 interlands staan.

Donyell Malen

Op het EK in 2021 was Malen een van de weinige spelers die echt voor dreiging kon zorgen. Dit jaar heeft Malen zijn vorm nog niet kunnen vinden. In 36 competitiewedstrijden voor Dortmund kwam hij maar slechts 5 keer tot scoren. Reden voor van Gaal om hem niet op te nemen in de WK selectie.

Sven Botman

Dde centrale verdediger van Newcastle United is vorig seizoen definitief doorgebroken bij Lille OSC. In Engeland staat hij vrijwel altijd in de basis. Voor van Gaal heeft hij jammergenoeg niet voldoende indruk gemaakt om opgenomen te worden in de WK selectie. Met van Dijk, de Ligt, de Vrij en de formatie waarin Oranje lijkt te gaan spelen is Botman hiervan de dupe geworden.

WK poule organiseren

Bron: KNVB